Splošni pogoji uporabe spletnega mesta koala.si

V tej točki so določene pravice in obveznosti lastnika in uporabnikov spletne strani koala.si. Določen je tudi način in pogoji uporabe vsebin ter funkcionalnosti omenjene spletne strani. Z vstopom na koala.si uporabniki potrjujejo, da so seznanjeni s pogoji, z njimi soglašajo in se zavezujejo k njihovim določbam. Zapisani splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto.

Lastnik si bo prizadeval, da bodo podatki, objavljeni na spletnem mestu koala.si, točni. Ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, obenem pa ima pravico do sprememb, dopolnitev in posodobitev vsebine. Lastnik si pridružuje pravico do napak na koala.si tako v slikovnem kot tudi tekstovnem delu. Lastnik strani lahko splošne pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnike zavezujoče z naslednjim dnem po objavi na spletni strani koala.si. Lastnik bo uporabnike ažurno obveščal o spremembi splošnih pogojev.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Podatke iz spletne strani koala.si lahko uporabniki uporabljajo le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distibucija, prikazovanje, izvajanje, oddajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne strani. Le v primeru pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta je dovoljeno drugače.

Varovanje zasebnosti

Ko uporabnik odpre uporabniški račun, mora vpisati vse zahtevane podatke. Ti morajo biti točni in pravilni. Če želijo uporabniki vstopiti v sistem, morajo vnesti pravilno uporabniško ime in geslo. Lastnik strani je zagotovil ustrezen nadzor za varovanje in upravljanje s temi podatki. Zagotovil bo zasebnost uporabnikov in njihove podatke uporabljal skladno z veljavno zakonodajo in pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Omejitev odgovornosti

Za vse aktivnosti, ki so storjene na določenem uporabniškem računu, je odgovoren njegov lastnik. Če se zgodi, da nekdo nepooblaščeno uporabi uporabniški račun (ali če gre za utemeljen sum), mora o tem takoj obvestiti lastnika spletnega mesta koala.si Ta ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže, da bo spletno stran koala.si uporabljal v skladu z omenjenimi pogoji uporabe, da bo varoval tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila, ki bodo objavljena na spletni strani.

Nezakonita ali prepovedana uporaba

Uporabniku ni dovoljeno, da si pridobi nepooblaščen dostop do spletne strani koala.si, do računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali do podatkov drugih uporabnikov.

Zbiranje osebnih podatkov

Ko uporabnik odpre uporabniški račun, mora v polja vnesti določene podatke, ki se od njega zahtevajo, prav tako pa tudi podatke, vnos katerih ni nujen. Svoje podatke lahko ureja in spreminja ob prijavi. Spletno mesto koala.si v podatkovno zbirko začasno beleži obstoječe vpise z namenom izboljšati učinkovitost in zanesljivost delovanja. Ob odjavi iz sistema enotne prijave ali po poteku veljavnosti uporabniške seje, se ta podatke izbriše iz zbirke podatkov. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov lastnik zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov uporabljal za delovanje in vzdrževanje njihovega računa ter za omogočanje storitev spletnega mesta koala.si.

Naročila

Naročilo potrjeno

Lastnik naročilo pregleda v največ 48 urah, preveri dobavljivost in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Lastnik si pridružuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Stroški naročanja, dostave in dostava

Vse izdelke, naročene v Smučarska Oprema spletni trgovini, dostavimo na dom, v službo oziroma na želeno lokacijo na območju Slovenije. Stroški komunikacijskih sredstev (naročanja preko telefona in interneta) se ne razlikujejo od običajne tarife, ki jo kupec običajno plačuje.

Načini plačila

Kupec lahko plača naročene izdelke z gotovino ob prevzemu blaga na podani lokaciji za prevzem ali ob osebnem prevzemu fizično v trgovini Koala.
Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti ter ga plačati z gotovino kurirju.
Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto naročenega blaga in s svojim podpisom potrdi količinski in kakovostni prevzem blaga.

V spletni trgovini koala.si lahko plačujete na naslednje načine:
– plačilo po povzetju
– osebni prevzem

Plačilo po povzetju:
To pomeni, da boste kupnino plačali dostavljalcu ob dostavi naročenega izdelka. Stroški dostave znašajo 5 €. Pri nakupu v vrednosti nad 100 eur stroške dostave v celoti krije spletna trgovina koala.si.

Osebni prevzem:
Blago, ki ste ga naročili v spletni trgovini smučarska oprema lahko prevzamete pri nas v fizični trgovini Koala Tim d.o.o., Ulica Antona Tomšiča 11, 1294 Višnja Gora, kjer tudi plačate z gotovino.

Dostava

Naročila, ki jih podjetje prejme do 12. ure istega dne in vsebujejo blago, ki je na zalogi v poslovalnici, bodo poslana kupcu še istega dne, v nasprotnem primeru se kupca obvesti ali je pripravljen počakati na dobavo blaga.

Opremo naročamo vsak teden sproti in si prizadevamo, da bi naročeni izdelki prišel čim hitreje do tebe. V kolikor izdelka ni na zalogi, je dobava povprečno 5-14 dni.

Preklic naročila

Ko kupec potrdi naročilo. se ta arhivira v bazi naročil internetne strani. Kupec lahko kadarkoli pred odpremo prekliče svoje naročilo telefonsko ali pisno preko elektronske pošte razen če gre za blago, naročeno izrecno po kupčevi volji.

Pri prodaji blaga po pošti ima kupec pravico, da v petnajstih (15) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od naročila.

Če je kupec blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih (15) dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v osmih dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od naročila. Stroške dostave krije kupec v kolikor je bila dostava izvedena v skladu s splošnimi pogoji.

Vračilo kupnine

V primeru vračila kupnine, stranka sporoči številko bančnega računa. Kupnino vrnemo v roku 30 dni od prejema vrnjenega izdelka.

Reklamacije

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem je možno blago vrniti tudi po pošti sicer pa ga osebno prinesete v trgovino.

Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.
V kolikor želite pošiljko vrniti na naše stroške, se je o tem potrebno predhodno dogovoriti.

 

Splošne informacije

Vsebina spletnega mesta koala.si so avtorsko delo, razen vsebin, ki jih vnesejo uporabniki. Vse pravice so pridržane.

Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta koala.si lahko uporabniki pošljejo po emailu [email protected]

Pridružujemo si pravico do tipkarskih napak.

Podatki o podjetju:
Koala Tim d.o.o.
Ulica Antona Tomšiča 11
1294 Višnja Gora

Email: [email protected]

Telefon: +386 (0)41 791 888
Telefon: +386 (0)41 721 888

Ident. št. za DDV: SI56896581

Poslovni račun:
SI56 0204 1025 5656 594 odprt pri NLB