atomicracingoprema

Za vse tekmovalce in velike smučarske navdušence lahko pri nas že dobite novo kolekcijo za sezono 2017/18 racing programa.

Na voljo so smuči, čevlji, čelade in očala ter nahrbtniki znamk Atomic, Salomon, Nordica in Fischer. V poletnem času delamo v popoldanskih urah (15.00-19.00), za smučarske čevlje pa nas prej pokličite, da se dogovorimo za termin. Za tekmovalce dodaten popust.

Smučarski pozdrav 😉

 

spomladanskasmuka

Smuči za vse terene (allmountain smuči)

Te smuči so namenjene ljubiteljem najrazličnejših terenov in omogočajo užitek tako na urejenih progah kot ob njih, po celcu ali  popoldanskih grbinah, z njimi se boste dobro počutili tako na mehkih kot trdih podlagah. Spomladi, ko so vremenske razmere bolj tople in je sneg »južen« (srež) se je z allmountain smučmi voziti sanjsko. Podlaga je ponavadi zjutraj še trda, a se dopoldne počasi spreminjala v srež. To pomeni, da morajo smuči pokazati vsestranske lastnosti, ki jih premorejo.

smucarskaoblacilakoala

Namen smučarskih oblačil je, da vas zaščitijo pred vremenskimi vplivi in vas ohranjajo suhe in tople. Zelo pomembno je, da imate oblačila primerne velikosti.

Najboljši način oblačenja je zagotovo oblačenje v več slojih. To vam omogoča, da dodajate ali izpuščate sloje, odvisno od tega, kakšno je vreme in koliko ste aktivni. Najbolj pomembno je, da imate na sebi oblečene vsaj tri sloje – spodnjega, izolirnega in zaščitnega.

Naloga spodnjega perila je, da našo kožo, kljub potenju, ohrani suho. Omogoča vam odvajanje vlage stran od kože v času potenja in ohranja telo suho in toplo. Spodnje perilo naj bo tanko, narejeno iz tehničnih materialov (polipropilen,poliamid, poliester…)

Naslednja plast oblačil naj bi bila predvsem topla, saj je tudi njena naloga, da zadrži telesno toploto. Deluje tako, da se zrak ujame v tkanino, ta pa ga ne prepusti. Najbolj priljubljeni so smučarski puliji, midlayerji…

Zaščitni sloj je zunanji sloj, ki vas ščititi pred zunanjimi dejavniki. Hlače in jakna morajo torej biti narejeni iz materialov, ki odbijajo sneg in dež, zaustavijo veter, a hkrati omogočajo, da koža še vedno lahko diha. Debelejše ni nujno toplejše. Časi, ko so bile debele puhovke edino merilo, da vam bo toplo, so najbrž minili. Tehnološko dovršeni materiali so lahki, a kljub temu topli in trpežni, zato jim lahko zaupate.

Če se odpravljate smučati tudi v toplejših mesecih in je vreme bolj suho in toplo, lahko oblečete jakne in hlače, ki niso dodatno izolirane, vendar kljub temu nudijo nekoliko večjo zaščito pred zunanjimi dejavniki. To so tako imenovani  »softshelli« in »windstopperji«.

 

smucarskitestikoala

TESTIRAJ Z NAMI 😉

Vabljeni na brezplačne teste smuči, kjer boste lahko preizkusili smuči iz najnovejše kolekcije znamk ATOMIC, SALOMON, FISCHER, HEAD, NORDICA IN VÖLKL.

KDAJ in KJE?

Vsi naši testi in testi v sodelovanju skupaj s podjetjem SKIFUN bodo organizirani na Avstrijsko-Koroških, Slovenskih in Italijanskih smučiščih.

8.12.-12.12.2016  Passo Campolongo

16.12.-17.12.-2016  Passo San Pellegrino

26.12.2016  Turracher höhe

8.1.2017  Rogla

22.1.2017  Turracher höhe

29.1.2017  Cerkno

8.2.2017  Turracher höhe

12.2.2017  Turracher höhe

19.2.2017  Rogla

26.2.2017  Cerkno

19.3.2017  Turracher höhe

poskodbenasmuciscih

Zima je tu, smučišča so se odprla, bele strmine čakajo na nas. Ker se bližajo prazniki in počitnice bo veliko ljubiteljev smučanja med njim tudi veliko otrok in mladostnikov preživelo na smučiščih.

Najpomembneje, da pred začetkom smučarske sezone vsak ljubiteljski smučar razmisli, ali je nanjo dobro fizično pripravljen. Poleg tega je treba dobro preveriti tudi vso smučarsko opremo. Ravno pomanjkljiva telesna pripravljenost in nepravilna izbira smučarske opreme pa je pogosto vzrok takšnih in drugačnih poškodb na smučišču. Prvi smučarski dan nikar ne precenjujte svojih zmožnosti, zato si privoščite več vmesnih počitkov. Kot vsaka druga vadba naj se tudi ta začne z ogrevanjem. Pomembno je, da vključite vse glavne mišične strukture, ki jih uporabljate med smučanjem.

Poznavanje oznak in pravil vedenja na smučišču ter izkušnje nam omogočajo, da ravnamo v skladu z razmerami na smučišču in svojimi sposobnostimi ter se izogibamo situacijami, ki lahko vodijo do nesreč. Upoštevati moramo mednarodna smučarska pravila ( 10 FIS pravil) navodila in opozorila nadzornikov smučišč ter obvestilne in opozorilne znake, znake za prepoved in za obveznost.

Možnost nesreče oz. padca in posledične poškodbe se poveča tudi z uporabo zastarele, nevzdrževane opreme in opreme, ki ni primerne velikosti. Zelo pomembna dela opreme so smučarski čevlji in smučarska čelada. Smučarski čevlji morajo biti prave dolžine, širine in pravilne trdote. Tudi čelada mora biti skrbno izbrana, da ne omejuje smučarjevega vidnega polja in sluha. Prav tako ne sme biti prevelika ali pretesna. Pomemben del opreme je tudi zaščita hrbta t. i. “želva”, s katero se boste zaščitili hrbet in se z njo tudi bolj varno počutili.  V smučarskih oblačilih vam mora biti dovolj toplo in primerno veliko, da vam je udobno. Debelejše ni nujno toplejše. Časi, ko so bile debele puhovke edino merilo, da vam bo toplo, so minili. Tehnološko dovršeni materiali so lahki in tanjši, a kljub temu topli in trpežni, zato jim lahko zaupate. Pomembno je, da smo pravilno oblečeni, da  imamo kvaliteteno aktivno spodnje perilo. Priporočljiva je uporaba smučarskih očal, saj preprečujejo prekomerno solzenje na mrzlemu zraku ter varujejo pred bleščanjem, kar omogoča dobro vidljivost tudi ob vetru in na smučišču, kjer se hitro izmenjujejo sončni in senčni predeli. Za užitek in varnost na snegu so potrebne tudi dobro pripravljene smuči. Zato pred pričetkom smučarske sezone odnesite svoje smuči na servis, kjer bodo preverili, ali so vaše vezi varne in pravilno nastavljene. Nevodljive smuči povečujejo nevarnost nezgode.

Pred neprijetnostmi na smučišču se še dodatno zavarujte

Z upoštevanjem navedenih ukrepov lahko zagotovo preprečimo marsikatero smučarsko poškodbo. Le tako bo smučanje zares pravi užitek.
smučarske nogavice

Smučarska nogavica je prvi sloj in je najpomembnejša pri ohranjanju udobja, topline in fittinga. Je povezava med smučarskim čevljem in nogo. S pomočjo materiala v nogavici izbiramo toplino, suhost in fitting. Pri nas v trgovini imamo veliko izbiro smučarskih nogavic.

atomicredster

Za vse smučarske tekmovalce imamo pri nas tudi vso racing opremo. Na voljo imamo tekmovalne smučarske čevlje znamk Atomic, Salomon, Tecnica, Dalbello, Fischer, Nordica, Lange, Rossignol in Head. Kot specialisti za smučarske čevlje vam lahko naredimo celoten fitting  pancarjev. Prilagajanje dolžine in širine, izdelovanje  vložkov za stopala, izdelovanje notranjih čevljev – foamov, nastavitev stranskega naklona (kantinga) čevljev, privijamo podložne ploščice (lifterje). V ponudbi imamo tudi tekmovalne smuči znamk Atomic, Salomon, Fischer, Head, Nordica, Völkl. Prav tako pa imamo za vas v trgovini od oblačil ( tekmovalni dresi, ogrevalke, windstopperji, hoodyi, trenirke, jakne, hlače) znamke EnergiaPura, rokavic znamk Level, Reusch, Poc, Leki, smučarskih palic znamk Leki in Komperdell, dodatkov in vsa zaščitna oprema ( zaščita za roke, noge, hrbet in telo) znamk Komperdell, Poc, Uvex, EnergiaPura, Atomic, Salomon, Leki.

smucarskicevljikoala

9 alpskih znamk, 3 turne znamke, več kot 300 različnih modelov, več kot 2000 smučarskih čevljev na zalogi. Široka izbira je pomembna predvsem zaradi popolnega ujemanja in raznolikih nog. Noge se močno razlikujejo od vsakega posameznika, tudi leva in desna sta si različni, lahko sta različni v širini, dolžini ali po obliki.  Zato priporočamo, da se pomeri za vsakega posameznika pravilen model od različnih znamk glede na njegovo širino stopala.

energiapurazascita

EnergiaPura je vodilna blagovna znamka v proizvodnji oblačil in zaščitne opreme za smučanje.

Tehnična dovršenost, udobje in inovacije so izzivi, ki vodijo Energiapuro vedno v iskanje novih materialov, razvoj bolj naprednih modelov in delo z najboljšimi športniki na svetu. Če naštejemo le nekaj zvezd svetovnega pokala, ki uporabljajo Energiapuro Marcel Hirscher, Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Lara Gut…  Energia je prav tako zanimiva za smučarske klube, smučarske šole in seveda prav tako rekreativce. Pri nas v trgovini lahko najdete od oblačil tekmovalni dresi, ogrevalke, windstopperji, hoodyi, trenirke, jakne, hlače, rokavice, dodatki in vsa zaščitna oprema zaščita za roke, noge, hrbet in telo.