Šest kamer za natančno prilagajanje

Smučarski čevlji so najpomembnejši del smučarske opreme, saj povezujejo smučarja s smučmi. Računalniška izmera nog in stopal s šestimi kamerami natančno posnamejo obliko noge in tako zabeleži vse njene pomembne mere, ki pomagajo pri izbiri in prilagajanju čevljev. Vsi podatki se shranjujejo v bazo, iz katere lahko tudi kasneje razberemo rast, občutljivost, možne spremembe stopala in razvoj prilagodljivosti posameznega smučarja.

1b2-555x218
1a-1-555x439
dolzina-1

Dolžina in širina smučarskih čevljev

Velikost smučarskih čevljev je zelo pomembna, saj imamo le s pravilno velikostjo najboljšo kontrolo nad smučmi. Priporočamo, da izberete enako velikost smučarskega čevlja, kot imate številko noge. Prav tako pa je pomembna tudi širina. Vsi proizvajalci smučarskih čevljev imajo na izbiro čevlje v različnih širinah, ki so široki od pribl. 92 do 106 mm, kar pomeni, da vam z merjenjem nog pomagamo do izbire najbolj optimalne širine čevlja. Za piko na i pa čevelj umerimo in prilagodimo tudi z brušenjem-ožanjem ali širjenjem.

dolzina-2

FLEX INDEX (indeks upogibne trdote)

Vsak smučarski čevelj je namenjen drugačemu stilu in tehniki smučanja. Vsak stil pa zahteva svojo trdoto smučarskega čevlja, ki se izraža s “flex indeksom-FI”, kar pomeni “indeks upogibne trdote”, prav tako pa tudi samega nagiba čevlja naprej. Naši strokovnjaki bodo za vas našli čevelj, ki bo ustrezal vsem vašim željam, obliki noge ter stilu smučanja.

dolzina-2
1e-555x439