Oblika in dolžina noge

Ne glede na veliko izbiro smučarskih čevljev, vsaj polovica kupcev smučarskih čevljev potrebuje prilagoditev čevlja po meri, saj nista nogi po dolžini in širini nikoli popolnoma enaki.

Čevlje lahko do neke mere po širini in dolini termično raztegujemo s hidravliko in fenom.

boot-fitting-1
boot-fitting-2

Vložki za stopala

Izdelujemo vložke za stopala, ki se stopalu popolnoma prilegajo. Z vložkom ima uporabnik podprt stopalni lok, kar omogoča hitrejši in močnejši nastavek na notranji robnik, izboljša ravnotežje ter porazdeli težišče po celotnem podplatu. Velikokrat pa odravi tudi nepravilnosti v gležnjih in kolenih, kar pripomore k varnosti, udobju in zdravju naših sklepov.

vlozki za stopala
vlozki-za-stopala1a

Grelni vložki

Za vse tiste, ki bi si želeli, da jim je v smučarskih čevljih toplo, imamo na voljo grelne vložke, ki se prilegajo vsem modelom smučarskih čevljev.

grelni vlozki

Naklon čevlja

Za vrhunsko smučanje pa je pomembna tudi nastavitev stranskega naklona čevljev. Ob slabi nastavitvi ne moremo optimalno izkoristiti ostale opreme.

naklon_cevlja1
naklon_cevlja

Podložne ploščice

Ker sta pri tekmovalcih pomembni vsaka stotinka in vsak milimeter, je treba čevlje podložiti do najvišje dovoljene višine s podložnimi ploščicami (»lifterji«), ki se privijejo na spodnji del čevljev.

podlouzne ploscice
podlozne ploscice 1

FOAM

Ponujamo tudi izdelavo FOAM (pena) notranjih čevljev. Tu se v prazen notranji čevelj, ki je kot nekakšna prazna vrečka, s posebnim postopkom vbrizga peno, ki se po nekaj sekundah strdi in zapolni ves prostor med nogo in zunanjo plastično školjko. Kombinacija pene in vložka zagotavljata idealno prileganje smučarskega čevlja.

IMG_6416
IMG_6422